DANCING QUEEN | ABBA

Prachtig sterk en verrassend intro, en als je het nummer niet te vaak hebt gehoord, ook een heerlijke meezinger.

Bij het opnemen van de demo, die als werktitel ‘Boogaloo’ meekreeg, in de herfst van 1975, lieten Benny Andersson en Björn Ullvaeus zich inspireren door het dansritme van George McCrae’s disco-klassieker “Rock Your Baby” en het drumspel van Dr. John’s plaat ‘Dr.John’s Gumbo’.

“Dancing Queen” is a puzzle. It’s about dancing, but it’s not really a dance song. It’s about loving rock music, but it’s not a rock song. It’s a party song and an elegy. And it’s perfect. It’s not the only perfect ABBA song

Om het lied een diepere, hemelse echo mee te geven maakten de heren gebruik van de zgn. slapback-techniek of delay. Reeds bij het voltooien van de opnames in december 1975 wisten de ABBA-leden dat het een gigantische hit zou worden.

Zoals vele ABBA-hits ontstond Dancing Queen in het zomerhuisje van Benny en Björn op het afgelegen eilandje Viggsö, zo’n 30 kilometer ten oosten van Stockholm. Omgeven door de rust en de schoonheid van de natuur en vergezeld door een kleine vleugelpiano en een oude gitaar, vonden de heren de nodige inspiratie om liedjes te schrijven en te componeren.

All in all, we can promise you, that both the tracks from their 2 studio albums, as well as the 6 former singles will be featured on their reunion next Friday!